سبزی کوهی فروک تره

فصل بهار وقتی به کوههای کلیشم سر میزنید میبینید خیلی از مردمی منطقه در حال کندن گیاهی بنام محلی کیجیلیسکی و  فروک تره یا ماس بلبلی مشغولند. به نظرم رسید تحقیقی در خصوص خواص این گیاه داشته باشم،

 به راستی تا حالا فکر کردید که چرا مردان و زنان ییلاقی بیشتر از مردم شهر عمر میکنند؟! خوردن تره و ماست و پنیر محلی یکی از عوامل عمر زیار نیست یا بطور ساده بگوییم خوردن غذاهای محلی و طبیعی می تواند به مردم شهر در سلامتی آنها نقش مهمی را ایفاد کند. چقدر خوب است که شهر نشین باشی و تنوع غذائیت مجاز محلی و طبیعی داشته باشد...کافی است به مدت 2 الی 3 ماه تنوع غذایی مثلاً صبحانه ی خود را از سوسیس و کالباس، تخم مرغ به سرشیر،عسل طبیعی،پنیر محلی تغییر دهید، آنوقت خواهی دید که چه تحولی در بدن شما ایجاد می شود.
 
 
 
با این مقدمه خواستم اهمیت غذاهای محلی را بگویم ،امروز به یکی از غذاهای واقعاً خوشمزه با خواص بسیار زیاد اشاره می کنم، گیاهی بنام محلی ماس بلبلی، تره ای که با سلیقه ای خاص تهیه ،و با خلاقیت منحسربه فرد پخت و حاضر می شود.
 
این گیاه خوراکی خودروی بهاری که به زبان محلی به آن ماس بلبله گفته می شود، پس ازذوب شدن برف سطح زمین درمناطق کوهستانی املش سرازخاک بیرون آورده ورشدونمومی نماید که دارای خواص غذایی بسیارزیادی است.
 
فیبرموجود درتره کوهی درپیشگیری وکنترل کلسترل وقندخون موثراست.به خاطر داشتن ترکیبی باعنوان کولین و ویتامین  (ای)موجود درآن درحفظ سلامت پوست واستخوان وبینایی موثراست وعملکردورشدمغزراتقویت می کند.
 
ویتامین(سی) موجود درتره کوهی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود .اسیدفولیک موجوددراین گیاه احتمال بروز بیماری های قلبی عروقی راکاهش می دهد وسلینم نوعی آنتی اکسیدان است که دراین نوع گیاه موجود بوده وخاصیت
ضدسرطانی دارد
 
 
طرز تهیه خورشت تره کوهی (ماس بلبله)
مواد لازم:
 
*گیاه فروک تره و کیجیلیسکی  1 کیلو                                  *روغن ترجیحاً محلی باشد (گاو روغن)  
 
*تخم مرغ 4 عدد                                           *برگ سیر 200 گرم
 
*سرشیر (لور) 1  لیوان                                   *مغز گردو 100 گرم
 
 * برنج 2 قاشق غذاخوری                               *نمک، زردچوبه، فلفل به مقدار لازم
 
طرز تهیه:
 
سبزی ماس بلبله را پس از شستن  به همراه برگ سیر خرد کردن و بعد از چند دقیقه تفت دادن برنج را به آن اضافه می کنیم و به همراه یک لیوان سرشیر (2 لیوان آب) در داخل دیک هم میزنیم تا خوب پخته شود.
 
پس از اینکه این مواد کمی سرخ شدند و حالت پیوسته پیداکردند ، مغز گردو و روغن محلی (حیوانی) را به همراه ادویه و نمک به آن اضافه می کنیم و اندکی هم می زنیم و در آخرین مرحله تخم مرغ ها را به خورشت اضافه می نماییم.
 
این غذا می تواند ر‍ژیم مناسبی باشد برای کسانی که نمی توانند از مواد پروتئینی(گوشت) استفاده کنند و به دلیل دارا بودن سبزی و وجود آهن و ویتامین c بسیار مفید می باشد.

برای خرید کلیک کنید


تصاویر این صفحه
تنظیمات
درگاه کاربران

نام کاربری :

کلمه عبور :

کد امنیتی :

ثبت نام - بازیابی گذرواژه

تمامی حقوق این سایت متعلق به کوکلات می باشد .
طراحی سایت در : طراحی سایت